16 Şubat 2009

BUĞDAY'IN KOORDİNATÖRLÜĞÜNDEKİ ŞİŞLİ FERİKÖY %100 EKOLOJİK HALK PAZARI ve İMECE EKOLOJİK'E YÖNELİK KARALAMA KAMPANYASINA YANIT!

Ben Mehmet GÖKMEN!

Feriköy %100 Ekolojik Halk Pazarı 16 Haziran 2006 tarihinde açıldı; ve İMECE Ekolojik Yaşam & Organik Ürünler adı altında tezgahımız o tarihten bu yana üretici temsilcisi olarak hizmet vermektedir.

Daha 13 yaşında ÇEKÜL Vakfı'nın gönüllüsü olarak başladığım çevrecilik faaliyetlerine, 13 yıl sonra, Anadolu'da organik tarım yapan ve ürünlerini pazarlama konusunda sıkıntı yaşayan çiftçilerin temsilcisi olarak devam etmek İMECE namında benim için bir onur ve gurur kaynağı oldu.

Feriköy Ekolojik Pazarı'ndaki üretici temsilciliği faaliyetimizi takiben, aynı yılın (2006-2007 döneminde) Kasım ayında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Ormancılık Ekonomisi bölümünde "Orman Köylerinin Kırsal Kalkınması" konusunda yüksek lisans tez çalışmalarıma başladım.

Kasım 2007-Kasım 2008: İMECE Ekolojik, Bartın İlinin Ulus ilçesine bağlı, Küre Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan, bir orman köyü olan Aşağı Çerçi Köyü'nde ilk kırsal kalkınma projesini gerçekleştirdi. Bakınız: www.acder.org.tr


Bu faaliyetlerine paralel olarak İMECE Ekolojik ve Mehmet GÖKMEN, Antalya ve Ankara'da açılan ekolojik pazarlara da katılmaya başlamıştır ve halen devam etmektedir.

İMECE namında, ben Mehmet GÖKMEN'in şimdiye kadar organik sektöre yönelik bir kusuru, bir yanlışı olmamıştır ve şimdiden sonra da olmayacaktır!

Buğday'ın koordinatörlüğünde başarı ile devam eden Şişli, Antalya ve Samsun %100 Ekolojik Halk Pazarları, ve özelinde Mehmet GÖKMEN adı ile anılan İMECE Ekolojik Yaşam & Organik Ürünler Gurubu, ellerinde somut bir delil olmadan, hatta kimliklerini bile açıklamaya cesaret edemeden karalama kampanyaları yapmaya cüret edenleri ciddiye almayacak, muhatabı olarak görmeyecektir!

İMECE Ekolojik, 7 Haziran 2008 tarihinden itibaren, tezgahında yalnız ve yalnız Aydın ili sınırları içerisindeki "Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü"nün ürettiği EKOTAR sertifikalı organik yumurta satmıştır ve proje kapsamındaki yumurtaların üretimi durduğundan, en son 21 Ocak 2009 üretim tarihli yumurtaları 31 Ocak 2009 Cumartesi günkü pazarda tezgahında satmış ve o tarihten itibaren -yani iki haftadır- tezgahında başka hiç bir yumurta satmamıştır. Ayrıntılı bilgi için bakınız: www.erbeyliincir.gov.tr

Bir grup eski organik pazar müşterisi "Doğrusu: Organik pazar bir grup eski müşterisi olmalı!" olduğunu iddia ettiğiniz siz, eğer elinizde kanıt niteliği taşıdığına inandığınız herhangi bir belge var ise, benimle paylaşın ve kimliğinizi ifşa etme cüretini gösterin!

Eğer elinizde böyle bir belge yok ise bu karalamayı İMECE Ekolojik namında Mehmet GÖKMEN olarak ben; benim gibi Türkiye'de ekolojik yaşam tarzının ve organik sektörün gelişmesine kendini adamış bir avuç samimi, ahlaklı, dürüst insana karşı yapılmış bilinçli ve art niyetli bir saldırı olarak kabul edeceğim ve kamuoyu huzurunda bu hareketin hesabını soracağım!

Cevabınızı ivedi olarak bekliyorum!

Mehmet GÖKMEN

NOT: Bu yazı, 12 Şubat Perşembe günü http://organiksahteciligehayir.wordpress.com/ adlı blogda yazılan karalama yazısına cevap olarak tarafımdan yazılmıştır.

1 yorum:

Tolga Günalp dedi ki...

BEnde Mehmet ten alışveriş yapan bir insanım ve onun tezgah altından ürün sattığını hiç görmedim. Bu şekilde isim ve kanıt vermeden insanları suçlamak kabul edilemez.Ucu açık suçlamalarda bulunmak çok kolay. Madem bir durum gördünüz şüphelendiniz. Neden o an bunu şikayet etmediniz? Neden bunu o zaman yazmadınız?. Kimden ve neyden korktunuz? Yoksa maksadınız sadece insanları haksız yere suçlamak mı?

Tolga